Terug Winkelwagen

Een verre pijn

Mini Theater Friesland

01-05-2019 20:00

Iepenloft Theater Normaal
€13,50
€0,00
Totaal
 
0
€0,00

Openluchttheater Een verre pijn op 1 en 2 mei in Sparjebird Hemrik

Het Mini Theater Friesland speelt op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei, beide avonden om 20:00 uur, het theaterstuk Een verre pijn als openluchtvoorstelling in Sparjebird in Hemrik. De voorstelling wordt gespeeld in het kader van herdenking en bevrijding rond 4 en 5 mei.

Stichting Mini Theater Friesland (MTF) is een voorziening voor amateurtheater in Heerenveen en heeft als belangrijkste doelstelling het brengen van Nederlandstalig kwaliteitstoneel. Door een combinatie te maken van ervaren en onervaren spelers hoopt de stichting het amateurtoneel in de regio te stimuleren en tegelijkertijd hoogwaardige, bijzondere voorstellingen neer te zetten. Het MTF werkt met wisselende spelers en met wisselende regisseurs. Door deze werkwijze heeft de stichting de afgelopen jaren al meer dan honderden amateurs een rol kunnen geven en zijn er enkele tientallen stukken over het voetlicht gebracht.

Korte inhoud

Het aanstaande overlijden van hun vader is voor de vier kinderen aanleiding in hun reeds lang verlaten en sindsdien weinig bezochte ouderlijk huis bij elkaar te komen. Rudolf, de oudste zoon, is ongetrouwd gebleven. Zijn zuster Magda is getrouwd met een rijke schoenwinkelier en is de trotse moeder van de eerstejaars studente medicijnen, Manon. Ingeborg, het derde kind, is een buitenbeentje en leeft samen met een Somalische vluchteling. Tenslotte is er Gerda, die getrouwd is met Frits.

Alle vier kinderen zijn tijdens, of net na de oorlog geboren. Al gauw blijkt hun verleden belast: hun vader was gedurende de oorlog lid van de NSB en actief als landwachter. Zijn kinderen voedde hij op in de geest die de Nationaal Socialistische ideologie voorstond. Het bij elkaar komen van de geheel van elkaar vervreemde kinderen vormt de dramatische kern van het toneelstuk. De bij hen in hun jeugd ingebrachte haatgevoelens hebben weinig nodig om in alle hevigheid los te komen. De verpleger van de vader meldt de ontwikkelingen rond het stervensproces en ieder stadium vormt een aanleiding om elkaar opnieuw en verhevigd met het ontleedmes van de eigen frustraties te lijf te gaan.

Waarschuwing

U heeft wijzigingen gemaakt zonder deze op te slaan. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?

Ja Nee