Terug Winkelwagen

St. Patrick's concert

The Kilkenny's en Na Leanai

14-03-2020 20:15

Zaal Normaal incl. consumptie
€27,50
€0,00
Zaal Rolstoelplaats incl. consumptie
€27,50
€0,00
Totaal
 
0
€0,00

St. Patricks concert in Gorredijk!

St. Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.

Dit jaar geven 2 succesvolle Ierse bands een speciaal St. Patricks concert. Op zaterdag 14 maart 2020 komen The Kilkennys en Na Leanaí naar Gorredijk om alvast St. Patricks day met u te vieren!

De traditionele Ierse folk- en balladband The Kilkennys is een inmiddels wereldberoemde groep, die sinds 2012 elk jaar in vele zalen in Nederland spelen. Ze staan bekend om hun dynamische arrangementen, energieke uitvoeringen en hun charismatische verstandhouding met publiek over de hele wereld. De band werd opgericht door schoolgenoten en begon in 1998 te toeren in Ierland. In 2008 besloten ze zichzelf 'The Kilkennys' te noemen naar hun geliefde thuis, Kilkenny City. Door de jaren heen is de groep verder gegroeid en wordt vandaag de dag gevormd door Davey Cashin (zang, mandoline, banjo, gitaar, whistles), Tommy Mackey (bas, akoestische gitaar, zang), Mick (gitaar, mondharmonica, zang) en Mick Martin (bodhran, uilleann pipes, low whistles, gitaar, zang). De Kilkennys proberen hun status te behouden door het introduceren van Ierse folk en ballades aan een jong publiek, terwijl ze ook de harten van de meer doorgewinterde traditionele muziekliefhebbers weten te veroveren.
Naast de Kilkennys zien we tijdens dit St. Patricks concert de Noord-Ierse folkband Na Leanaí. Deze band maakt met fluit, viool, gitaar en percussie mystieke muziek met een betoverende meerstemmige zang, die je kippenvel bezorgt. Daarnaast staan vrolijke danstunes, eigen nummers en eigen bewerkingen van bekende songs op hun repertoire. De muziek die ze maken is een menging van traditionele Ierse folk met country, jazz en Afrikaanse elementen. De vier bandleden zijn allen kinderen van de wereldberoemde band The Sands Family. Sorcha Turnbull, Eimear Keane (beide dochters van Anne Sands), Ryanne McClean (dochter van Ben Sands) en Fra Sands (dochter van Hugh Sands) kregen muziek met de paplepel ingegoten en speelden in hun jeugd al mee met hun ouders en andere bekende muzikanten. Sinds hun eerste optreden op het Fiddlers Green festival worden ze veel gevraagd voor de grote folk festivals, zoals het 50 jaar oude Folkfestival Skagen in Denemarken. Ze toeren regelmatig door Engeland, Duitsland, Denemarken, Nederland en natuurlijk Ierland en boeken overal succes. Een band om niet te vergeten!
St. Patricks concert with The Kilkennys & Na Leanaí

Waarschuwing

U heeft wijzigingen gemaakt zonder deze op te slaan. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?

Ja Nee